luni

Microsoft face disponibile cateva updateuri pentru SP1 de Vista

  • Microsoft include un set de update-uri, care sa pregatesca potentialii clienti pentru a instala Windows Vista Service Pack 1, in pachetul lunar pentru securitate, “Patch Tuesday”.
  • Doua din cele trei update-uri indispensabile pentru instalarea SP1 sunt incluse in Microsoft Windows Update pentru prima oara, odata cu obisnuita serie de update-uri de securitate lansata in fiecare luna. Tehnologiile – numite KB937287 si KB938371 – sunt marcate ca „importante” si se vor instala automat daca un utilizator Windows Update seteaza configuratia recomandata, potrivit unui articol de pe blogul echipei Windows Vista. KB937287 este un update pentru serviciile multimedia oferite de Vista, iar KB938371 este un update ce contine mai multe componente, potrivit articolului de pe blog atribuit lui Nick White, unul dintre managerii de produs pentru Vista. Ambele trebuie instalate inainte ca un calculator sa poata fi dotat cu Windows Vista SP1.
  • Cel de-al treilea update indispensabil pentru instalarea SP1, KB935509, este de asemenea instalat prin Windows Update. Oricum, aceasta tehnologie este un update al tehnologiei anterior lansata si nu un nou brand in sine.
  • Microsoft planuieste sa lanseze mai intai Vista SP1 in cinci limbi – engleza, franceza, spaniola, germana si japoneza – pentru Windows Update si pentru centrul de descarcare de pe siteul Microsoft, la jumatatea lunii martie. Este totusi posibil ca unele calculatoare sa nu functioneze imediat cu aceste update-uri, din cauza incompatibilitatilor driverelor. Microsoft spera sa rezolve aceste probleme pana la jumatatea lunii martie, motiv pentru care a si amanat lansarea pana la acea data, desi versiunea finala a SP1 este disponibil inca de pe acum.
sursa: pcworld.ro