miercuri

Firefox 3.0 beta 3

Firefox 3 Beta 3 e disponibil pentru download. E un pas important până la versiunea finală şi deja are inclus motorul de randare Gecko 1.9.

Designul nou de la toolbars e mai placut, si parca se misca si putin mai repede.

Dacă folosiţi Linux sau Mac OS trebuie să ştiţi că dacă instalaţi Firefox 3, acestă versiune va suprascrie versiunea veche. Utilizatorii de Windows XP sau Windows Vista pot sta liniştiţi deoarece Firefox 3 Beta 3 se instalează cuminte într-un director separat de Firefox 2.

Consumul de memorie al Firefox 3 este imbunatatit semnificativ, potrivit inginerului-sef al Mozilla deoarece dezvoltatorii au atacat in mod agresiv “bresele” de memorie deja bine cunoscute ale browserului open-source. “Incercam sa rezolvam aceste probleme cativa ani”, a declarat Mike Schroepfer, vice-presedinte al diviziei de inginerie din cadrul Mozilla. “ Insa lucrurile in acest sens au luat avant in ultimele sase luni”, a continuat acesta. O pornire in aceasta directie a avut loc acum trei luni, cand un membru al boardului de directori ai Mozilla a declarat ca trebuie acordata mai multa atentie problemelor legate de memorie ale Firefox pentru ca browserul sa intre in competitie pe piata RAM-tight mobil.

La lansarea Beta 3 compania a afirmat ca versiunea a rezolvat mai mult de 350 de brese, dintre care mai mult de 50 au fost stopate in ultimele opt saptamani. Insa actiunea nu se incheie aici. Inaintea lansarii Beta 4, Mozilla a confirmat ca va mai lansa cel putin inca o versiune beta.

Scroepfer a refuzat sa ofere o data exacta pentru lansarea versiunii finale a Firefox, afirmand insa ca va avea loc undeva in prima jumatate a anului.