vineri

Microsoft a lansat Windows 7

Ieri, gigantul IT Microsoft a lansat oficial Windows 7, cea mai nouă variantă a sistemului de operare instalat pe 90% din computerele personale existente în întreaga lume, informează Reuters. Prin lansare de astăzi - cea mai importantă pentru companie din ultimii zece ani, Microsoft urmăreşte să-şi recâştige clienţii după dezamăgirea Vista şi să obţină un poziţie mai bună pe piaţa de PC-uri. Cea mai mare companie IT a primit cronici pozitive pentru Windows 7 şi speră prin aceasta să redobândească prima poziţie pe piaţă în privinţa avansului tehnologic, ocupată în prezent de Google şi Apple.

Windows 7 este mai rapid şi mai uşor de folosit, fiind disponibil la aproape trei ani de la lansarea Vista, a cărui complexitate a pus în dificultate utilizatorii şi a îndepărtat clienţii-companii. Sistemul de operare Windows aduce peste 50% din profitul Microsoft, iar CEO-ul Steve Ballmer este obligat să redea companiei imaginea de cea mai mare firmă de software.
Trecerea la Windows 7 se poate face fie prin instalare nouă, fie prin upgradare de la XP sau Vista. Preţul pentru varianta Home Premium este de 199 de dolari, în timp ce upgrade-ul de la o versiune mai veche de Windows costă 119 dolari. Pe piaţa românească, preţurile pentru Windows 7 pleacă de la 407 lei, versiunea Home Premium pe 32 bits, şi ajung la 760 lei pentru versiunea Ultimate.

Windows 7 Romanian

Cea mai interesantă știre după părerea mea: Windows 7 Romanian va fi disponibil la doar o săptămână după Windows 7 English! Stați, să repet: Windows 7 Romanian va fi disponibil la doar o săptămână după Windows 7 English!!! Știți ce înseamnă acest lucru? O prioritate deosebită a României în strategia de localizare a Microsoft. Pentru veteranii acestei industrii este un lucru extraordinar! Pentru că de obicei ecartul de timp între o lansare English și o lansare Romanian era de două-trei luni! Deci, vom avea Windows 7 Romanian disponibil pe 31 Octombrie 2009!