miercuri

MacBook Air, cea mai nouă jucărie Apple

Apple a lansat oficial noul MacBook Air în prima zi a expoziţiei Macworld si exact cum se bănuia, noua jucărie impresionează prin subţirime şi sistemul multi-touch.

Cele mai subţiri zone ale lui MacBook Air măsoară numai 0.16 inch, în timp ce zonele în care este cel mai gros ajung la maxim 0.75 inch. Sistemul multi-touch nu este implementat în ecran aşa cum ne-am fi putut aştepta, ci pe trackpad . Cei care au avut ocazia de a-l testa spun că sistemul merge foarte bine, cu menţiunea că nu poate fi folosit (deocamdată) în toate programele.

MacBook Air este dotat cu procesoare Intel Core 2 Duo de 1.6 sau 1.8GHz şi 2 GB RAM DDR2 la 667 MHz. Harddisk-ul are 80 GB, 4200 rpm şi este conectat pe PATA. Opţional, se poate achiziţiona un SSD ultimul răcnet, de 64 GB. Pe partea de conectivitate are suport Wi-Fi şi bluetooth, un singur port USB şi un Micro-DVI. Bateria ţine 5 ore, conform producătorului.

Ca minusuri, pe lângă faptul că are un singur port USB MacBook Air nu are Ethernet. Componentele de bază precum harddisk-ul, memoria RAM sau bateria nu pot fi schimbate de utilizator. MacBook Air costă 1.799 dolari şi poate fi comandat online de pe site-ul Apple. sursa: go4it