duminică

Windows Phone 7

Este uluitor faptul că până în acest moment, la trei ani de la iPhone, cea mai mare companie de software din lume, practic nu a concura în mobile. Windows Phone Seria 7 este mai mult decât un smartphone Microsoft am fost de aşteptare pentru. Totul e diferit acum.
La Barcelona, Microsoft a lansat public Windows 7 Phone pentru prima dată. Noul sistem de operare va apărea în telefoane în acest an.

Cu Windows Phone 7, Microsoft a pornit practic de la zero lupta pe o piaţă în care Symbian-ul (40,1 %) este scufundat încet şi sigur de Android (16,3%), iOS-ul creşte şi el frumos (14,7 %), iar BlackBerry deţine o cotă de 17,9%. Gigantul din Redmond deţinea aproximativ 6,8% cu vechile versiuni de Windows Mobile.

Cum telefoanele cu Windows Mobile nu suportă upgrade la noul Windows Phone 7, este clar că pentru Microsoft începe o nouă eră. Chiar în timpul conferinţei oficialii companiei au afirmat acest lucru, cu un optimism remarcabil: "plecăm de la zero, deci mai rău nu are cum să fie"

Telefoane Windows Phone 7 în România

În România, primele dispozitive Windows Phone 7 vor apărea în lunile ce urmează în ofertele operatorilor de telefonie mobilă (Orange, Vodafone, Cosmote), dar şi în magazinele Internity şi Emag. Acestea sunt:

HTC Mozart

HTC HD7

LG Optimus 7Samsung Omnia 7

marți

iPhone 4

A fost lansat iPhone 4, dar deja stii asta.Un eveniment (cred) mult asteptat,cu referire la telefoanele "uitate" prin diferite baruri, din zone la fel de dubioase. Mai multe nu am de spus; caracteristicile spun totul. Inainte sa il prezinte, Jobs a descris iPhone 4 ca fiind "fara indoiala, cel mai precis lucru si unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am facut", potrivit MacWorld. Designul telefonului a fost schimbat aproape complet, otelul si cele doua parti de sticla oferindu-i un aspect industrial, dar si cu 24% mai subtine decat iPhone 3GS. Cu cei 9,3 milimetri grosime, iPhone 4 este acum cel mai subtire smartphone de pe planeta. Cea mai importanta schimbare adusa noii versiuni este claritatea imaginii, nemaiintalnita pana acum la un alt telefon. Noul iPhone are o rezolutie de 960x640, de patru ori mai mare decat in prezent ca urmare a unei noi tehnologii numita de Apple Retina Display. Steve Jobs a explicat ca fiecare pixel al imaginii a fost impartit in patru, iar imaginea este atat de clara incat ochiul uman nu mai poate sa distinga pixelii. Jobs a precizat ca fiecare inchi al ecranului are acum 326 de pixeli, in timp ce limita ochiului uman este de 300 de pixeli. Contrastul de 800:1 este si el de patru ori mai mare decat cel al versiunii iPhone 3GS, iar tehnologia ecranului este cea folosita la iPad si iMac.

joi

COMODO Dragon - un nou Browser de Internet

Un nou browser foarte rapid a aparut pe piata: COMODO Dragon Internet Browser.

Comodo Dragon Internet Browser se bazeaza pe engineul de la Google Chrome…

Este construit pe tehnologia Google Chrome, dar se para ca exista si diferente intre cele doua browsere. Comodo Dragon este un browser foarte rapid, paginile de internet se incarca aproape instant. Un browser bazat pe tehnologie de crom, care vă oferă toate caracteristicile Chrome PLUS nivel de neegalat de securitate şi de confidenţialitate. Inclusiv un nivel mai mare de intimitate decat oferă o tehnologie de crom.

  • Comodo Dragon Browser
  • Caracteristici

    • Îmbunătăţit de confidenţialitate peste crom
    • Uşor de Certificat SSL de identificare
    • Site-ul de acces rapid
    • O mai mare stabilitate şi Bloat mai mic memorie
    • Modul incognito Oprire Biscuiti, îmbunătăţeşte de confidentialitate
    • Foarte usor de a trece de la browser-ul să Dragon
  • Pret: 100% gratuit

marți

Bing - motorul de cautare made by Microsoft

Desi Microsoft şi-a lansat motorul de căutare, cu câteva luni in urma, abia acum l-am "testat".Bing este numele motorului de căutare cu care Microsoft încearcă să reintre în joc şi să vadă la culoare verzişorii de care lacomul Google are parte din plin. Vizual arata bine, ca sa pornesti motorul trebuie sa tastezi www.bing.com, la domeniu.ro figureaza o companie romaneasca, care are acum parte de o reclama …. Gratis :-0

La capitolul plusuri - comutam motorul in limba engleza si gasim in stanga o serie de scurtaturi catre cele mai cautate articole pe net.

La capitolul minusuri remarc lipsa dictionarelor in limba romana la translator.

Lucru poate mai putin stiut, Bing are in Romania, la Timisoara, un centru de dezvoltare pentru Ciao - motorul de cautare de shopping, prezent in prezent în Italia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Suedia şi Spania.

Competitia dintre Google si Bing, la nivelul utilizarii motoarelor de cautare in telefonia mobila de ultima generatie, continua. Deoarece Apple, principalul producator de platforme de operare pentru smartphone-uri, s-a simtit amenintat de produsul smartphone lansat pe piata de catre Google, si anume Nexus One, ambitia Apple este de a se apropia de rivalul sau Microsoft pentru a impune folosirea Bing ca si motor principal de cautare in telefonia mobila de inalta tehnologie. Desi inca nu este vorba despre un parteneriat concret, Apple doreste sa submineze prezenta Google pe piata smartphone, in timp ce Microsoft are interesul de a aduce cat mai in prim plan noul sau motor de cautare Bing. Ramane insa de vazut pana unde se va ajunge, in conditiile in care utilizatorii iPhone folosesc Google ca motor de cautare pe mobil.

luni

Telefon ecologic, cu baterie pe baza de bauturi dulci - un concept lansat de Nokia

Un designer chinez a realizat un model conceptual de telefon mobil ecologic pentru Nokia, care foloseste o tehnologie pe baza de apa cu zahar pentru baterii, in loc de acumulatorii cu litiu, scumpi si toxici, potrivit proiectului publicat pe www.daizizheng.com. "Acest concept de telefon foloseste o baterie biodegradabila in locul celei traditionale. Aceasta genereaza electricitate din carbohidrati, altfel spus din zahar, si foloseste enzimele drept catalizator. Pentru asta este suficienta o bautura racoritoare dulce, cum ar fi Cola. La o singura reincarcare, aceste baterii sunt de patru ori mai durabile decat cele traditionale si mai sunt si complet biodegradabile. Oricum, ofera o cu totul alta perspectiva asupra bateriilor biodegradabile, dar si asupra ceaiului de la ora 5", spune designerul Daiziz Heng, care mai are si alte proiecte ecologice, cum ar fi pachetele de tigari umplute cu morcovi sau blistere care contin fructe de padure, in loc de guma de mestecat. Bateriile pe baza de zahar au fost realizate initial in urma cu trei ani, iar testele au dovedit ca sunt de patru ori mai eficiente decat cele pe litiu. In plus, sunt biodegradabile si pot fi reincarcate cu orice fel de sursa lichida dulce. Laptopurile, telefoanele mobile si dispozitivele audio portabile ar putea cu usurinta sa foloseasca acest tip de baterii, care nu au dimensiuni mari.
NewsIn