vineri

Hartia electronica devine realitate

Conceptul de hartie electronica e frecventat de foarte mult timp dar iata ca E-Ink vine pe piata cu cateva produse foarte interesante predominant cititoare de carti electronice. Imaginea si calitatea fonturilor sunt destul de impresionante iar specialistii E-Ink au reusit sa utilizeze tehnologia Anti-aliasing care produce un efect de claritate a literelor. Principalul avantaj al tehnologiei E-Ink este reprezentat de faptul ca ecranul nu presupune nici un fel de consum. Nu exista probleme de claritate pe timpul zilei cum se intampla in cazul LCD-urilor, insa pentru lecturari nocturne e necesara o lumina de fundal intrucat E-Ink nu produce nici un fel de lumina singur.
Pentru poze cu noile produse vizitati site-ul The Inquirer.

Gateway lanseaza "iMac-alike all-in-one PC"

Gateway si-a prezentat de curand un nou PC all-in-one. Modelele cu performante mici si medii detin procesoare la 1,5 GHz Core 2 Duo cu suport pentru 2 GB memorie, un HDD de 320 GB si un processor grafic Intel X3100 (pentru varianta de baza), si varianta cu performante medii va include un HDD de 400 GB si placa video ATI AMD Mobility Radeon HD 2600 cu memorie video de 256MB. Modelul cel mai performant are un processor la 2 GHz cu 3 GB memorie, un HDD de 500GB si Mobility Radeon HD 2600 pentru partea grafica. Toate trei variantele detin spatiu pentru adaugarea unui al doilea HDD, in total cu posibilitati de stocare de pana la 2TB. Sistemele mai detin un drive pentru DVD 8x insa fara optiune de upgrade pentru Blu-Ray sau HD-DVD iar speaker-ele sunt integrate in calculator. De mentionat 4 porturi USB, interfata Ethernet, conecteri RCA si audio, camera de 1,3 Megapixeli montata pe monitor. Modelul de top va avea un pret de 1800 $, modelul mediu 1500$ iar cel de baza 1300$. Ele sunt deja disponibile in Statele Unite insa eventuale lansari pentru Europa nu au fost inca anuntate. Sursa: The Register.

PDA minitablet de la Apple

Apple Computer lucreaza actualmente la un PDA minitablet care va rula sistemul de operare Mac OS Leopard bazat pe OS X, dezvoltat special de Apple pentru iPhone si iPod Touch. Noul produs este numit in gluma "intoarcerea lui Newton" cu referire la PDA-ul Newton creat in anii’90 si apoi retras repede de pe piata. Noul echipament este de 1,5 ori mai mare decat iPhone, utilizeaza un display cu inalta rezolutie, cu acceasi interfata touch-screen ca la iPhone insa cu o orientare widescreen si o rezolutie de 720x480. Se asteapta ca noul produs va fi pregatit pentru lansare in Ianuarie cu ocazia Macworld unde Apple in mod traditional isi prezinta noile realizari. Sursa: http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3315.

duminică

iPhone vine in Europa

Apple planuieste sa mareasca semnificativ productia iPhone in ultimul semestru al anului. Firma a planificat productia a 2,7 milioane de unitati in trimestrul viitor, adica aproape dublul proiectului initial de 1,54 milioane. Cu aceasta accelerare a productiei Apple pare hotarat sa produca un total de 4,8 milioane de iPhone-uri pana la finele anului, cu 1,2 milioane mai mult decat isi propusesera initial. Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna Apple intentioneaza sa invadeze magazinele din Europa cu celebrul iPhone incepand cu viitoarele 3 saptamani. Pretul unui iPhone este de 536$ pentru Europa, Apple motivand pretul mai ridicat prin costurile foarte mari de productie. Sursa: http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3160&Itemid=41.

vineri

DVD-R Traxdata de 9,4 GB

Compania Traxdata tocmai a lansat pe piata DVD-ul blank care poate stoca 9,4 GB asta in timp ce DVD-R DL sunt limitate la 8,5 GB. Pentru aceasta performanta producatorul a autorizat scrierea pe ambele fete a DVD-ului ceea ce totalizeaza intr-adevar in spatiu de stocare 2x4,7 GB. Avantajul acestei proceduri consta in compatibilitatea cu toate formatele de citire si scriere de pe piata. DVD-R Double Face de la Traxdata va avea o viteza de scriere de 8x. Noul produs va incepe sa fie comercializat odata cu finele lunii septembrie insa pretul ramane necunoscut dar se presupune ca va fi fara indoiala la nivelul DVD-R DL. Sursa: http://www.matbe.com/actualites/19871/traxdata-dvd-r-double-face-9-4-go/

marți

Un virus vechi de 13 ani ataca Vista

O multime de laptopuri cu Windows Vista Premium pre-instalat au fost descoperite ca fiind infectate cu un virus boot in varsta de 13 ani. Acest virus a aparut in 1994 cunoscut sub denumirea Stoned Angelina si muta MBR-ul discului. Pe cele 100 000 de laptopuri Medion livrate de Aldi in Danemarca si Germania s-a instalat cea mai recenta versiune Vista cu softul anti-virus Bullguard care insa nu a reusit sa detecteze batranul virus. Desi prezenta virusului este inofensiva, Stoned Angelina a reusit fara indoiala sa produca o oarecare jena profesionala printre oficialii Microsoft si Bullguard care au mai constientizat o data evidentele slabiciuni ale softurilor lor. "Stoned Angelina este un virus boot care afecteaza MBR (Master boot record) de pe HDD. In afara de faptul ca se deplaseaza cu usurinta dintr-un sistem in altul el nu prezinta nici un pericol", a postat Bullguard pe site-ul sau oficial. Ulterior cei de la Bullguard au precizat ca desi softul lor nu a reusit indepartarea virusului el a detectat prezenta acestuia. Laboratoarele Bullguard si Microsoft Vista au conceput rapid un "fix" pentru virusul buclucas. Sursa: The Register.

vineri

Telefonia mobilă la "comun"

Telefonia fixă a fost "detronată" de telefonia mobilă. Apoi a apărut VoIP-ul şi toţi marii operatori au trebuit să-şi regândească afacerile. Nişte suedezi testează un serviciu care ar putea "cutremura" GSM-ul: telefonia mobilă peer-to-peer.Este greu să ne imaginăm cum ar fi arătat azi industria muzicală, cinematografică sau software dacă nu ar fi existat tehnologia peer-to-peer. Pentru cei care se implică în campanii antipiraterie, inexistenţa p2p se rezumă la o sumă uriaşă pentru companii şi atât. Pentru consumatorul de rând, p2p-ul e mai complex. Iată că nişte suedezi dezvoltă servicii de telefonie mobilă pe bază de p2p. Cu ajutorul unor terminale speciale, fără o staţie de bază; fiecare mobil acoperă o suprafaţă de maximum 2 kilometri, formând practic un "mesh network" (odată activat un terminal, acesta caută automat un altul aflat în raza lui de acţiune). Fiecare telefon este un nod între alte terminale. Nu e nevoie nici de o reţea "externă", nici de un operator. TESTE. Compania suedeză TerraNet testează aceste servicii în Tanzania şi Ecuador, iar fondatorul Anders Carlius declară într-un interviu BBC că Ericsson i-a sprijinit cu 3 milioane de lire sterline. În acelaşi timp, multe alte companii din domeniul telecomunicaţiilor (operatori şi furnizori de echipamente) încearcă "să-l convingă" pe Carlius că "tehnologia nu este fiabilă şi că nici nu poate exista un model de business".
sursa: jurnalul national

miercuri

IBM s-a alaturat OpenOffice.org

IBM s-a alaturat comunitatii OpenOffice debutandu-si participarea prin donarea unui cod conceput pentru proiectul Lotus Notes si facand promisiunea de a contribui la imbunatatirea capabilitatilor OpenOffice.org. IBM a mai precizat ca va include softul in propriul pachet de produse, aceasta miscare fiind perceputa de multi ca o provocare directa la dominatia de piata a pachetului Microsoft Office. Fondatorul OpenOffice.org, Sun, a salutat colaborarea IBM si a adresat o invitatie si celorlalte companii sa se alature. Sursa: The Register.

marți

Cea mai mare camera foto digitala din lume

Cerul se va afla sub supravegherea unui sistem telescopic performant, dotat cu camere digitale de 1,4 miliarde de pixeli, care ne va anunţa dacă există riscul unei coliziuni între Pământ şi un asteroid în următorul secol. Cea mai mare cameră digitală din lume a fost instalată pe un nou telescop, construit pentru detectarea asteroizilor ameninţători la adresa Pământului. Telescopul PS1 din Maui, Hawaii, este primul din cele patru telescoape care vor fi construite în cadrul programului Sistemul de Supraveghere Panoramică prin Telescop şi de Răspuns Rapid (Pan-STARRS). În timp ce camerele digitale obişnuite, destinate consumatorilor, dispun de un obiectiv de numai câţiva milimetri diametru, camera instalată pe telescopul Pan-STARRS se laudă cu o suprafaţă de detecţie a luminii de 40 de centimetri. Şaizeci de cipuri separate sunt distribuite pe suprafaţă, oferind un total de 1,4 miliarde de pixeli. Claritate. Cipurile din silicon conţin circuite complexe care fac corecţii instantanee oricărei imagini tremurate din cauza turbulenţelor atmosferice. Datele furnizate de cameră au avut nevoie de un nou dispozitiv de procesare a acestora. Pentru acest scop a fost construit un sistem de control ultrarapid, cu 480 de canale, precum şi un software capabil să analizeze miile de gigabytes de date produse de cameră în fiecare noapte. Computerele vor calcula orbitele asteroizilor şi vor trimite semnale de avertizare dacă există posibilitatea unei coliziuni cu Pământul în următorul secol. “Este un instrument cu adevărat gigantic”, explică astronomul John Tonry, cel care a condus echipa care a dezvoltat noua cameră. “Obţinem o imagine cu o dimensiune de 38.000x38.000 de pixeli, ceea ce înseamnă de 200 de ori mai mare decât cea oferită de o cameră digitală de ultimă generaţie de pe piaţă.” Rezultate. Din 2010, când toate cele patru telescoape ale proiectului vor fi funcţionale, proiectul va surprinde de trei ori pe lună imagini ale cerului, fiind posibilă detecţia unor obiecte de 100 de ori mai puţin distincte decât în timpul supravegherilor curente ale cerului, inclusiv 99% din asteroizii mai mari de 300 de metri care se apropie de orbita Pământului. Camera permite detectarea unor stele care sunt de 10 milioane de ori mai imperceptibile dacă sunt urmărite cu ochiul liber. Se preconizează că NASA va descoperi până în 2008 aproximativ 90% dintre obiectele de cel puţin 1 kilometru diametru aflate în vecinătatea planetei noastre. Congresul Statelor Unite a cerut NASA identificarea a 90% dintre obiectele de până la 140 de metri diametru până în 2020, dar agenţiei spaţiale îi lipsesc fondurile necesare îndeplinirii acestei sarcini. Obiectele de dimensiuni mai mici sunt mult mai numeroase, şansele ca acestea să lovească Pământul fiind deci mai mari. Consorţiu Proiectul PS1 este rezultatul activităţii unui consorţiu format din astronomi din Germania, Statele Unite, Marea Britanie şi Taiwan. Consorţiul a identificat cel puţin 12 proiecte de cercetare astronomică cheie care să fie finalizate pe parcursul celor 3 ani şi jumătate de viaţă a PS1, aşa cum se preconizează. Pan-STARRS va fi compus din patru sisteme optice individuale de tipul PS1, fiecare având o lentilă cu un diametru de 1,8 metri şi fiind dotate cu o cameră digitală de 1,4 miliarde de pixeli.
sursa: jurnalul national

stire

Patru noi hotspoturi au fost infiintate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI): doua in Piata Unirii din Cluj-Napoca si doua in municipiul Brasov, in colaborare cu Primaria Brasov. Investitia MCTI in proiectul de la Cluj-Napoca are o valoare totala de 34.557,23 lei, iar in proiectul din Brasov de aproximativ 40.000 lei, fluxul de date asigurat in broadband (banda larga) avand o viteza de 2Mbs. Infiitarea acestor hot-spoturi face parte din proiectul "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii Internet catre populatie".

10

10 cifre va contine un numar de telefonie fixa, incepand cu 3 mai 2008. Decizia ANRCTI vizeaza toate apelurile inter si intrajudetene si modifica inclusiv formatul actual al numerelor scurte. Numerelor pentru serviciile de interes public national, precum politia, jandarmeria etc, li se vor adauga in fata cifra 1. Numarul unic pentru apeluri de urgenta va ramane neschimbat.

joi

Nabaztag (iepure!?)

Sa fim seriosi, cine nu ar asocia un iepuras cu inteligenta superioara si technologia de ultimul racnet ??? PFFF ?? Oare cine nu … Prieteni, acum vorbim de performante tehnologice in real-time si lasati-va surprinsi de noul membru al echipei, Nabaztag! Numele deriva din traducerea Armeniana a cuvantului “iepure” — si ingeniosul iepuras wi-fi revolutioneaza modul de a primi informatii! In esenta, Nabaztag este o fiinta de companie care aduna tot feluri de informatii de pe internet si le transforma /comunica in cea mai pretentioasa forma! V-am zapacit? Nu, pentru ca Nabaztag va fi in curand cel care va trazeste dimineata, va spune timpul, va citeste stirile, e-mailurile, mesajele primite, noutatile de pe piata bursiera, va va spune prognoza meteo si … elimina mirosuri! De ce? pentru ca poti marca “prietenii” rai cu un miros aparte, si cand primesti mesaj de la acestea, vei simti mirosul Lor! Si aceste sunt doar inceputul! Nabaztag invata tot timpul, niciodata nu se opreste in dezvoltare! Va va spune datele actuale din trafic, daca trenul este in intarziere etc. Iepurasii se marita si se casatoresc, deoarece sunt fiinte sociale si este o intreaga comunitate in lumea mare care co-exista cu acesti iepurasi inteligenti! Nabaztag foloseste lumini, mirosuri, miscari din urechi, muzica etc. pentru a comunica cu tine! Specifica ce MP3 vrei sa auzi, si prin player-ul incorporat va face cum spui tu! Poti seta ca o lumina rosie sa apara daca va fi soare si lumina galbena daca trebuie sa iei ubrela cu tine! si acesta este doar un excemplu banal! Inca unul va spun, si restul posibilitatilor le gasiti pe www.nabaztag.com! De exemplu vei intarzia la cina, si familia te asteapta! Ce faci…trimiti un mesaj prin sistemul Nabaztag, si acasa iepurasul tau va spune pe o voce rafinata (de ex.) tuturor ce ai trimis! Nabaztag este un fenomen in toata lumea si expansia iepurasilor se pare ca nu se va opri niciodata! Dar va rog sa mergeti la www.nabaztag.com si aflati totul! Va asteapta toate fetele lor si filmulete despre el sau ea ! Toti cei admiratori de spime, bun venit in Paradis!
Folosire Nabaztag foloseste internetul si PC -ul pentru a functiona si a ramane in forma, asa ca veti avea nevoie de acestea! Ok, cine nu are?! Adevarat, dar trebuia sa specificam. Nabaztag are o serie de calitati care sunt incluse, dar daca cumva nu iti ajung, poti sa faci o actiune de pimp up pe www.nabaztag.com! Proprietati dimensiuni: 16cm(H) x 13.5cm(W) x 13.5cm(D) fara urechi si 23cm(H) x 13.5cm(W) x 13.5cm(D) cu urechi. NabazLAB este o aplicatie Windows pentru a dezvolta Napaztag. Te lasa sa editezi coreografia iepurasului tau ex. culori, miscari etc. Poti descarca de aici serviciul gratis! Nabaztag vorbeste in momentul de fata limba engleza si franceza….insa n-i sa-a comunicat, ca vor lucra si la versiuni in limba romana si maghiara. Servicii gratis, pe care le vei avea cumparand un Nabaztag/tag: spune ora exacta. te trezeste - va porni muzica ta preferata pentru a face acesta. Sau orice doresti Tu. listeaza titlurile stirilor principale - sursa setata de tine. spune prognoza meteo oricand intrebi. spune noutatile de pe piata bursiera. poti asculta muzica si il lasi sa “danseze” pentru tine. comunica prin miscarile urechilor. se poate marita! iti spune cand primest e-mail nou, asa ca nu trebuie sa astepti ci ochii lipiti de ecran. Servicii aditionale de pe www.nabaztag.com: iti citeste RSS urile preferate. te sfatuieste sa vinzi actiuni sau sa cumperi. alerta Google Talk. alerte e-mail personalizate. Shopping & info Pret: 688 RON
http://www.smuff.ro/ Garantie: 1 an

Grupul RTC lanseaza UVPC in Romania

RTC Holding lanseaza un dispozitiv inovativ, un minicomputer, creat pe platforma AMD si lansat in Romania in parteneriat cu Microsoft. Acesta deschide calea unei abordari noi in lumea PC-urilor prin care oamenii aflati in pietele in plina dezvoltare informationala vor putea sa aiba acces usor la comunicare prin Internet, la educatie si distractie. UVPC este distribuit in Romania de catre Grupul RTC prin ProCA, compania sa de distributie IT. Ultra Value PC – dispozitivul inovativ si versatil de calcul Dispozitivul numit UVPC creeaza o noua familie de PC-uri. Este mic, simplu, cu un design care atrage atentia din prima clipa si mai ales la un cost accesibil care sa stimuleze interesul unei categorii cat mai largi din populatie. Dimensiunile sale sunt cele ale unei carti : 13.5/13.5/3 cm. UVPC va fi disponibil pe piata romaneasca in diverse configuratii, adaptabile la nevoile clientilor. Sistemul de calcul UVPC constituie o solutie optima pentru sistemul educational, dar are o utilitate deosebita inclusiv in business - in zona de banking, telecom si industrie. Pentru domeniul business unul din avantajele foarte importante ale UVPC-ului este consumul redus de energie electrica – aproximativ 10 W/h in conditiile in care un sistem normal consuma 150 W/h. Chiar si dupa o utilizare de cateva ore, UVPC nu se incalzeste, procesorul sau AMD Geode avand un TDP de 3.4W si un consum specificat de doar 1.8 W/h. Acest lucru conduce, pentru o perioada de utilizare medie de 3 ani, la un TCO de 2 ori mai mic decat al unui PC entry-level. Un alt exemplu al versatilitatii acestei solutii este faptul ca UVPC poate fi conectat la orice tip de monitor sau chiar la televizor. Conectivitatea la retea si Internet are loc prin interfata Ethernet iar dispozitive periferice se pot conecta la unul din cele 4 porturi USB. Este un produs silentios si prietenos cu mediul inconjurator - green product - fabricat conform normelor ROHS. In functie de nevoile clientilor, UVPC poate fi configurat cu procesoare de la 433 la 1400 Mhz, cu memorie de la 256 la 1 GB si capacitati de stocare de la 4 la 80 GB, cu sau fara unitate optica, Tv out, retea, modem, etc. De asemenea carcasa si logourile, softwareul si optiunile hardware si de securitate sunt complet personalizabile iar pretul porneste de la circa 130 Euro, putand varia, in functie de cantitati si optiuni. Configuratia prezentata astazi in cadrul proiectului educational comun AMD, Microsoft, RTC are urmatoarea configuratie: procesor de 500 de Mhz, memorie de 256 MB DDR 400, hard disc 40 GB si placa video AMD LX800.Pachetul software de la Microsoft vine sa sustina demersul educational fiind oferit la un pret special. Pachetul preinstalat contine: Windows Xp Home Edition, Office Ready (suita de productivitate completa Office versiune de trial 60 de zile), Microsoft Encarta 2007 Standard, suita Microsoft Express Visual C# , Visual Basic, Web Developer, SQL si Microsoft Maths. Pretul recomandat pentru sistemul standard (cu monitor CRT, tastatura, mouse si pachetul software complet) este de aproximativ 350 de euro cu TVA. Aceata configuratie este disponibila in Diverta si in alte lanturi de retail de la mijlocul lunii iunie 2007.
Comunicat de presa RTC Holding

Intel Classmate PC

Intel Classmate PC, un laptop pentru lumea a treia Intel Classmate PC este raspunsul Intel la proiectul „One Laptop Per Child" (OLPC) si este un mini-laptop destinat tarilor subdezvoltate. Classmate PC este creat pentru nevoile specifice elevilor de varste cuprinse intre cinci si zece ani si a profesorilor acestora.Intel a dezvoltat acest proiect pentru ca elevii sa poata comunica mai usor intre ei sau cu profesorii care, la randul lor, pot asista mult mai usor procesul de invatamant. Acestia pot face prezentari sau pot ghida accesul elevilor la internet mult mai usor datorita tehnologiei wireless cu care Classmate PC este dotat.Configuratia laptopului de numai 1,3 kg ar trebui sa fie satisfacatoare pentru a putea rula aplicatii educationale. Classmate PC include un procesor Intel Celeron M care ruleaza la 900 MHz (FSB 400MHz), un ecran LCD de 7" ce afiseaza o rezolutie maxima de 800x480 pixeli, memorie de 256 MB DDR2, memorie flash NAND conectata pe portul USB de 1GB NAND.Conectivitatea este asigurata de o placa de retea standard 10/100M si de una wireless Realtek WLAN 802.11b/g pentru o comunicare mai eficienta intre elevi sau pentru o accesare mai usoara a internetului.

miercuri

... - .. .-. .. .- -. .- .--. --- -.. .- Curioşi să ştiţi ce scrie aici?

De acum puteţi să traduceţi orice text în cod Morse - şi invers, cu ajutorul site-ului morse.ro. Dacă vrei să spuneţi lucrurile altfel, dacă vreţi să vă personalizaţi mesajele sau dacă, pur şi simplu, vreţi să îi faceţi curioşi pe ceilalţi...scrieţi în cod Morse. Printr-un simplu click de mouse translatorul de pe site decodează orice mesaj. Pe lângă acest translator de cod, site-ul mai conţine informaţii generale despre codul Morse, curiozităţi şi "mesaje funny" traduse, bineînţeles, în acest cod.

marți

Internet gratis prin hotspot, inaugurat in Piata Unirii din Cluj-Napoca

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) Iuliu Winkler a inaugurat marti impreuna cu primarul municipiului Cluj, Emil Boc primul hotspot din Cluj-Napoca, inclus in programul "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii Internet catre populatie", derulat de minister. Reteaua are o viteza de 2Mb/s, peste 30 de utilizatori avand posibilitatea sa se conecteze simultan la internet, daca au un laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placa de retea WiFi sau cu un card PCMCIA de retea WiFi, transmite corespondentul NewsIn. "Este important pentru mine acest proiect si pentru faptul ca este un exemplu de cooperare intre autoritatea locala si minister. In acest sens este un prim proiect de acest gen, urmeaza peste doua zile la Brasov o inaugurare similiara sli suntem in discutie si cu alte municipalitati, dintre care pot aminti Iasi, Tulcea sau Timisoara", a declarat ministrul Winkler. Acesta a spus ca ministerul a ales orasele in care vor implementa proiectul hotspot dupa criterii precum existenta unui centru universitar, un caracter cultural si turistic important, "acolo unde efectul de populaizare poate fi important". La randul sau, primarul Emil Boc a multumit ministerului pentru si a tinut sa incerce personal, pe un laptop daca sistemul functioneaza sau nu. "Salut decizia ministerului de a implementa acest proiect de internet wireless in Cluj-Napoca. Ne provoaca si pe noi sa mergem mai departe. Asa cum am spus, pana la 1 ianuarie vom avea internet cu acces gratuit pe toata zona pietonala (n.red. - B-dul Eroilor, artera adiacenta Pietei Unirii), in zona Pietei Avram Iancu, in Hasdeu si Observator pentru studenti", a declarat marti primarul Emil Boc. Primaria va achizitiona in acest sens trei antene de internet wireless, care vor costa in jur de 5.000 de euro. Investitia Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in proiectul de la Cluj-Napoca are o valoare totala de 34.557,23 lei. Potrivit ministrului Iuliu Winkler in bugetul MCTI exista o suma de 200.000 de lei alocata special pentru implementarea a 5 sau 6 sisteme similare de hotspot in alte orase din tara, iar aceasta suma poate fi suplimentata. Echipamentele din Piata Unirii au fost predate in comodat municipalitatii Cluj-Napoca, iar incepand cu anul 2008, aceasta se vaocupa si de asigurarea fluxului de date necesar accesului la serviciile Internet. In municipiul Cluj-Napoca exista mai multe zone cu internet wireless gratuit, insa proiectul din Piata Unirii este primul de acest gen, finantat din bani publici. NewsIn

Telecomanda de la Genius pune stapânire pe toata aparatura ta electronica

Cu o putere de operare de peste 10 m, device-ul de la Genius poate controla peste 8 aparate electronice de tipuri diferite. Astfel prin simpla introducere a codului fiecarui device în memorie, telecomanda poate controla atât VCR-ul, DVD-ul, TV si chiar si CD player-ul Dvs.si pentru ca Remote 800 nu s-a dorit a fi o simpla telecomanda, Genius a înzestrat-o cu un ecran de tip LCD Touchscreen care îi confera durabilitate în timp, viteza mare de raspuns si un Light Sensor care detecteaza lumina ambientala si permite activarea imediata a background-ului portocaliu al telecomenzii.
Sursa: 4ACE